Представник МББР: Для нас ринок Україна - дуже складний

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) сумнівається в готовності України працювати за світовими стандартами і вважає ринок Україна «дуже важким». Про це в коментарі «Дзеркалу тижня» повідомив представник МБРР Олег Кудрашов, який взяв участь у III Міжнародному інвестиційному саміті, що проходив у Донецьку наприкінці вересня.
Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) сумнівається в готовності України працювати за світовими стандартами і вважає ринок Україна «дуже складним». Про це в коментарі «Дзеркалу тижня» повідомив представник МБРР Олег Кудрашов, який взяв участь у III Міжнародному інвестиційному саміті, що проходив у Донецьку наприкінці вересня.«Якщо ми бачимо, що уряд не зацікавлений, щоб зробити це чесно і прозоро, ми просто не ризикуємо своєю репутацією. Я наразі не можу сказати про зауваження щодо конкретних проектів, але для нас ринок України - дуже складний, - визнав він. - І на місцях, і в уряді я поки що не бачив бажання відкинути всі розбіжності і сказати: якщо у нас є, скажімо, дорожній проект, то давайте зробимо концесію, відкриту для всіх. Одні думають, що приватна участь в інфраструктурі, в транспорті - це щось нікому не потрібне. Інші не припускать і думки про те, що можна брати плату за проїзд по дорогах, які побудовані в рамках державно-приватного партнерства». При цьому він зазначив, що МБРР працює тільки за умови прозорих і відкритих тендерів. «Якщо ми починаємо працювати, то будемо супроводжувати проект повністю - з прозорими відкритими тендерами, без закулісних переговорів, де все заздалегідь розписано між "потрібними" людьми», - додав Олег Кудашов. На пряме запитання «чи треба розуміти його слова так, що в Україні поки що таких умов ви не бачите?» Представник МБРР відповів дипломатично: «Не те щоб не бачимо, але поки що діалог тільки починається». Докладніше читайте в статті Євгена Шибалова «Корпорація "Україна"? Старі казки на новий лад» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі