Президент Бразилії приєднався до протесту з вимогою скасувати карантин в країні

Поділитися
Президент Бразилії приєднався до протесту з вимогою скасувати карантин в країні Жаир Болсонару закликає скасувати карантин © sputniknews.kz
Болсонару вимагає відкрити кордони.

Президент Бразилії Жаир Болсонару, відомий своїми скандальними висловлюваннями про коронавірус, приєднався до демонстрації в столиці проти карантинних заходів, пише DW.

За даними агентства AFP, всього в акції брали участь близько 600 осіб. Учасники акції вимагали закриття парламенту та виступу армії на боці Болсонару. Президент на акції виступив з промовою, яку змушений був кілька разів переривати через кашель, повідомляє агентство.

Раніше парламент і глави регіонів у Бразилії ввели заборону на вихід з будинку через епідемію. Сам Болсонару називає вірус "невеликим грипом", а боротьбу з поширенням COVID-19 "істерією". Він відправив у відставку популярного в країні міністра охорони здоров'я Луїса Енріке Мандетта, який був одним з головних прихильників соціального дистанціювання в Бразилії.

Зараз Бразилія посідає перше місце серед країн Латинської Америки за кількістю заражених коронавірусом - в країні заражені понад 38 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі померли.

Університети та інститути Бразилії провів спільне дослідження про захворюваність коронавірусом в країні. Його результати показали, що справжня чисельність хворих у 12 разів вища за ту, яку повідомляють офіційні влади.

До того суд в Ріо-де-Жанейро заборонив Болсонару агітувати проти скасування карантину і скасував його указ про відкриття церков. Бразильським чиновникам наказали утримуватися від поширення інформації про коронавирус, які не мають наукового обгрунтування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі