Прибуток банків зріс у три рази

Поділитися
Прибуток банків зріс у три рази
Низькі відрахування у резерви стимулюють зростання прибутків банків.

У січні-листопаді 2019 року платоспроможні банки отримали 59 млрд грн чистого прибутку. За аналогічний період минулого року банківська система отримала чистий прибуток у розмірі 19,9 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні Нацбанку.

"Банківський сектор продовжує залишатись високоприбутковим та рентабельним. Основні фактори - висока операційна ефективність та низькі відрахування у резерви", - говориться в повідомленні.

Зазначається, що доходи банків за одинадцять місяців поточного року зросли на 23% до 222,1 млрд грн, тоді як витрати – на 2% до 163,1 млрд грн.

Фактори зростання банківського прибутку: зростання чистих процентних доходів банків на 13% до 73 млрд грн; зростання чистих комісійних доходів банків на 15% до 40 млрд грн; позитивний результат від переоцінки та від операцій купівлі продажу –15,7 млрд грн; рекордно низький обсяг відрахувань банками в резерви – 8,6 млрд грн проти 21,7 млрд грн минулого року.

Нагадаємо, що за підсумками третього кварталу банки державного сектору отримали дохід понад 30 млрд грн. Це в два рази більше торішнього прибутку цих банків.

Прибутковими за підсумками січня-вересня 2019 року були 66 з 76 банків, що працюють в Україні, 10 банків – збитковими. При цьому "Приватбанк" став найприбутковішим українським банком.

Повідомлялося також, що, за результатами стрес-тестування НБУ, банківський сектор стійкий в поточних макроекономічних умовах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі