Приватбанк готується до приватизації — фіндиректор

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Приватбанк готується до приватизації — фіндиректор © Ганна Здоренко, DT.UA
Підготовка банку до приватизації буде тривати до 2021 року.

Приватбанк вийшов на передбачений стратегією рівень, генеруючи мінімум 8–9 мільярдів гривень на рік. Друга частина грошового потоку, що має все компенсувати, - це приватизація банку. Однак, існуюча стратегія не передбачає, що переговори про приватизацію розпочинаються цього року або наступного. Підготовка банку до приватизації триватиме до 2021 року.

Про це в інтерв'ю для DT.UA заявила фінансовий директор Приватбанку Ганна Самаріна. За її словами, потрібно ще зробити багато кроків. Це і розділення поганого-хорошого банку, і завершення побудови системи ризик-менеджменту, комплаєнсу, і валютна позиція.

"Робота з цими структурними особливостями балансу - не швидкий процес. Тому ми спокійно дивимося на поточну ситуацію. Тут ще потрібно зазначити, що приватизація Приватбанку, як і інші проекти, реалізація яких планується в державному банківському секторі, залежать насамперед від стану інвестиційного клімату в країні. Якщо він не поліпшуватиметься, а навпаки, погіршуватиметься, то тоді нам немає про що говорити. Жодний інвестор не піде в країну, де судові рішення приймаються непрозоро, де жодний захист інвестору не гарантовано, де рішення приймаються не відповідно до букви закону, а залежать від політичної кон'юнктури в конкретний момент часу", - зазначила фіндиректор.

Детальніше про стан Приватбанку читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Фінансовий директор Приватбанку Ганна Самаріна: "З огляду на можливі наслідки шторму бурі краще не здіймати"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі