Приватбанк і Укргазбанк будуть повернені на приватний ринок — Маркарова

Поділитися
Приватбанк і Укргазбанк будуть повернені на приватний ринок — Маркарова У Мінфіні повідомили, коли почнуть готувати до приватизації Приватбанк © phl.com.ua
Приватбанк націоналізували на п'ять років.

Стратегія розвитку Приватбанку передбачає його приватизацію і повне повернення на приватний ринок. Про це розповіла голова Мінфіну Оксана Маркарова в інтерв'ю "Кореспонденту".

"Ще в 2016 році була прийнята стратегія розвитку і функціонування Приватбанку. Вона передбачає, що через п'ять років після націоналізації його потрібно приватизувати і знову передати у приватні руки. Коли 52% активів банківського сектора знаходяться в держвласності, це, в принципі, нездорова ситуація для ринкової економіки", – зазначила вона.

За словами міністра, планів про злиття банку з Ощадбанком немає. "Ми такий варіант не обговорюємо і обговорювати не будемо", – підкреслила вона.

Маркарова повідомила, що "Приватбанк" та Укргазбанк будуть повністю повернені на приватний ринок.

"Приватбанк почнемо готувати до приватизації, як тільки зможемо. По Ощадбанку йдуть переговори з ЄБРР про часткове входження в капітал банку. А від новообраної наглядової ради Укрексімбанку ми поки що чекаємо нову стратегію", – зазначила вона.

Також міністр додала, що в Укргазбанку вже розпочато процес залучення Міжнародної фінансової корпорації, з якої будуть готувати банк до повного продажу.

Раніше ЗМІ писали, що уряд скоро може прийняти закон або зміни до законодавства, які ліквідують можливість повертати націоналізовані банки, тобто "Приватбанк".

Шостий апеляційний адмінсуд 19 грудня розгляне апеляційну скаргу держави на рішення Окружного адмінсуду від 18 квітня про скасування націоналізації Приватбанку.

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Сьогодні суди різних інстанцій розглядають сотні проваджень, пов'язаних з "Приватбанком". Детальніше читайте в статті Юлії Самаєвої "Схема Optima" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі