Проблеми "Укрнафти" — це проблеми всієї України — Войціцька

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Проблеми "Укрнафти" — це проблеми всієї України — Войціцька © Укрнафта / Facebook
Якщо за півтора десятиліття обсяги видобутку падають в кілька разів, то ніщо не завадить у кілька разів та наростити.

"Укрнафта" має величезні борги перед державою. "Укрнафта" - найбільший національний видобувач дефіцитної нафти, якою Україна себе не забезпечує і на п'яту частину. "Укрнафта" - найбільший національний видобувач газу, дефіцит якого становить понад 5 млрд кубометрів на рік. За роки з дозволу менеджменту видобуток нафти компанією скоротився вдвічі, видобуток газу - втричі. "Проблеми "Укрнафти" - це проблеми всієї України", - можемо сміливо сказати ми.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Вікторія Войціцька. За її словами, стаття 53 Кодексу України з питань банкрутства, що вводиться в дію цієї осені, передбачає можливість здійснення додаткової емісії акцій боржника для збільшення його статутного капіталу з метою погашення боргів у рамках плану санації.

"У разі здійснення додаткової емісії акцій ПАТ "Укрнафта" на суму понад 30 млрд грн і викупу акцій цієї емісії державою остання, виходячи з наповненого на сьогодні розміру статутного капіталу "Укрнафти", стане найбільшим її акціонером, - зазначає експерт. - Відтак, замість погашення податкового боргу держава отримає значний пакет акцій найбільшого видобувача нафти в країні. Як на мене, це набагато кращий варіант, ніж той, що запропоновано "Нафтогазом", коли бюджет де-факто вибачає менеджменту "Укрнафти" всі її борги".

На думку Войціцької, можливо, нова ситуація з розподілом акціонерного капіталу в "Укрнафті" зможе докорінно змінити ситуацію з бізнесом компанії. Якщо за півтора десятиріччя обсяги видобутку падають у рази, то нічого не завадить у рази їх і наростити.

"Українські надра, на щастя, вуглеводнями порівняно багаті. Їм лише потрібен належний господар. Не з брудними корупційними руками, а з працьовитими і чесними", - підкреслює автор.

Докладніше про необхідність відродження "Укрнафти" читайте у статті Вікторії Войціцької "Камо грядеши, "Укрнафто"?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі