Профільний комітет Ради запропонував підвищити акцизи на пиво та алкоголь на 4,8% і на сигарети на 11,6%

Поділитися
Профільний комітет Ради запропонував підвищити акцизи на пиво та алкоголь на 4,8% і на сигарети на 11,6%
Як наголошується в пояснювальній записці до проекту поправок до Податкового кодексу, документ передбачає підвищення акцизів з 1 числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Профільний комітет Верховної Ради за підсумками розгляду трьох альтернативних законопроектів про підвищення акцизів на пиво, алкоголь і тютюнові вироби схвалив новий законопроект, який пропонує підвищити акцизи на пиво та алкоголь на 4,8%, а на сигарети - на 11,6%.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту поправок до Податкового кодексу (№2675д), зареєстрованій головою комітету Віталієм Хомутинніком в середу, документ передбачає підвищення акцизів з 1 числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Виключенням є ставки акцизного збору на алкогольні напої, які згідно із законом маркуються акцизними марками: вони набудуть чинності з 1 числа третього місяця, наступного за місяцем його опублікування.

"Реалізація зазначеного акта надасть можливість отримання додаткових надходжень до держбюджету в сумі 1042,83 млн грн в 2-13 році і 2085,66 млн грн в 2014 році", - йдеться в пояснювальній записці.

На думку голови комітету, це дозволить забезпечити добудову Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Хомутиннік у записці також пояснив, що згідно з регламентом Верховної Ради профільний комітет у разі наявності альтернативних законопроектів може рекомендувати парламенту підготувати інший законопроект, який вноситься на розгляд народними депутатами-членами цього комітету.

Як повідомлялося, в квітні законопроект про підвищення акцизу на пиво втричі внесли в Раду група народних депутатів з об'єднання "За тверезе майбутнє", в яке входять депутати з усіх фракцій. Автори пропонували направити отримані від цього кошти на фінансування охорони здоров'я та Національної спеціальної дитячої лікарні "Охматдит" (Київ).

Потім Міністерство податків і зборів також оприлюднило законопроект, що передбачає триразове збільшення ставок акцизу на пиво, віднесення його до алкогольної продукції і введення акцизної марки. Однак цей законопроект ще знаходиться на стадії обговорення. !zn

Читайте також:

Підвищення акцизу загрожує не тільки пиву, але і горілці з сигаретами

Депутати запропонували в три рази підвищити акциз на слабоалкогольні напої

Міндоходів запропонувало прирівняти пиво до алкоголю і підвищити акциз втричі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі