Прокуратура РФ знайшла порушення на липецькій фабриці Roshen

Поділитися
Прокуратура РФ знайшла порушення на липецькій фабриці Roshen Винні посадові особи притягнуті до адмінвідповідальності у вигляді штрафу в розмірі 20 тис. рублів кожен, повідомили в прокуратурі РФ © vladtime.ru
Прокуратура РФ знайшла корозію в газопроводі та порушення в документації.

Прокуратура Жовтневого району Липецька за підсумками перевірки АТ ЛФК "Рошен" виявила численні порушення вимог законодавства щодо промислової безпеки, повідомила прес-служба відомства.

"Так, в АТ ЛФК "Рошен" технологічна схема газового устаткування ГРП не відповідає фактичному розташуванню обладнання, на зовнішніх ділянках газопроводів є сліди корозії, план заходів по локалізації і ліквідації наслідків аварій на небезпечних виробничих об'єктах не відповідає вимогам нормативних документів, на земельних ділянках, що входять в охоронні зони газорозподільних мереж, організовано складування будівельних матеріалів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, план заходів по локалізації і ліквідації наслідків аварій на небезпечних виробничих об'єктах не відповідає вимогам нормативних документів, зазначила прокуратура.

За результатами перевірки посадовим особам заводу, відповідальним за промислову безпеку, наглядове відомство винесло чотири постанови по справах про адміністративні правопорушення. "Винні посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 20 000 рублів (близько 320 доларів США)", - йдеться в повідомленні російського відомства.

Повідомлялося, що корпорація Roshen продовжує судову тяганину щодо сплачених Липецькою фабрикою коштів у російський бюджет. При цьому претензії і звинувачення в розкраданні цих коштів в компанії не визнають. Раніше Липецька фабрика корпорації Roshen добровільно виплатила 181 млн рублів, в розкраданні яких її звинувачували.

16 березня Арбітражний суд Центрального округу задовольнив скаргу Федеральної податкової служби РФ і скасував забезпечувальних заходів за позовом податківців до липецької кондитерської фабрики Roshen.

Кримінальну справу проти фабрики порушили за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство). Слідство заявляє, що в 2012-2013 роках фабрика нібито направила в міжрегіональну інспекцію ФНС Росії по Липецькій області підроблені документи про виконані в 2012 році роботи з будівництва кондитерської фабрики на загальну суму більше 1 млрд рублів, у тому числі вимагаючи відшкодування ПДВ у розмірі майже 181,5 млн рублів. Загальна сума претензій на сьогодні становить 361,5 млн. рублів.

Раніше генеральний директор корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський повідомляв, що російські активи компанії виставлені на продаж за $ 200 млн. Також він повідомляв, що після погіршення відносин з Росією, виробництво на фабриці впало в чотири рази. Тому вони змушені були продублювати весь асортимент Липецька на Кременчуцькій і Вінницькій фабриках.Президент України Петро Порошенко досі не передав свої активи в траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії.

У січня 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою частку "Рошен" незалежний "сліпий траст під управлінням іноземного банку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі