Рада директорів Toshiba схвалила банкрутство атомної компанії Westinghouse

Поділитися
Рада директорів Toshiba схвалила банкрутство атомної компанії Westinghouse Американську Westinghouse визнали банкрутом © venture-news.ru
Японська компанія переживає важку фінансову кризу через проблеми з Westinghouse.

Рада директорів Toshiba Corp. 29 березня схвалила банкрутство Westinghouse Electric Co. - американської атомної "дочки" японської корпорації, повідомляє Nikkei.

Відзначається, що тепер Westinghouse має намір звернутися до суду відповідно до статті 1 кодексу про банкрутство США.

Японська компанія переживає важку фінансову кризу з-за проблем з Westinghouse, яка страждає від масштабних перевитрат на двох американських АЕС. В середині лютого Toshiba оголосила про втрату 712,5 млрд ієн (,2 млрд) через перевитрати коштів на поточних атомних проектах в США.

Toshiba раніше заявляла про бажання продати контрольну частку в американському підрозділі, а також знизити свою частку з нинішніх 60% у консорціумі NuGen.

Через невизначеність навколо Westinghouse японська компанія двічі відкладала публікацію звітності за третій фінансовий квартал, що завершився в грудні 2016 року. Зараз в корпорації мають намір опублікувати звітність 11 квітня.

Westinghouse Electric Company є частиною групи компаній Toshiba Corporation. Технології Westinghouse є базовими для майже половини робочих атомних електростанцій світу, в тому числі для більш 50% атомних станцій Європи.

В останні роки співробітництво України з Westinghouse розширювалося в рамках програми диверсифікації. У березні 2015 року голова Westinghouse Денні Родерік повідомив про готовність виконання робіт зі збільшення потужності діючих енергоблоків АЕС України. За його словами, для проведення таких робіт потрібні відносно невеликі витрати, але вони дозволять збільшити продуктивність станцій на 8-10%.

На початку лютого минулого року на Запорізьку АЕС в рамках програми диверсифікації поставлено першу партію ядерного палива компанії Westinghouse. До цього ядерне паливо Westinghouse експлуатувалося на Южно-Українській АЕС.

У травні 2016 року повідомлялося, що завод Westinghouse Electric Company у шведському Вестеросі після завершеного розширення здатний, при необхідності, забезпечити ядерним паливом м всі 13 енергоблоків ВВЕР-1000 українських АЕС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі