Рада Нацбанку не змогла обрати голову на позачерговому засіданні

Поділитися
Рада Нацбанку не змогла обрати голову на позачерговому засіданні © Катерина Рожкова / Facebook
Голоси членів ради розділилися.

Позачергове засідання ради Національного банку України, яке було оголошене головою регулятора Яковом Смолієм на 7 листопада, не відбулося. Про це Інтерфакс-Україна повідомило джерело в Нацбанку.

"Не змогли обрати головуючого: голоси розподілилися 4 на 4", - сказав співрозмовник агентства.

На засіданні 22 жовтня рада НБУ у зв'язку із закінченням 26 жовтня повноважень голови ради Богдана Данилишина проголосували за продовження його повноважень на термін до чергових виборів. На думку Данилишина, таке рішення було прийнято. Однак інші члени ради вважають інакше, вказуючи, що "за" проголосувало лише чотири члени ради з восьми присутніх, а для прийняття рішення необхідна більшість.

До обрання повноважного голови ради його обов'язки міг би виконувати заступник, однак після переходу Тимофія Мілованова на роботу в Кабінет міністрів ця посада поки вакантна. На це місце фінансовий комітет Верховної Ради вже відібрав кандидатуру головного експерта секретаріату ради НБУ Віталія Шапрана (дев'яте місце раді за квотою парламенту). Його кандидатуру повинен затвердити парламент.

Нацбанк, не чекаючи голосування в Раді, ініціював позачергові збори ради, щоб затвердити до 15 листопада кошторис, необхідну для затвердження держбюджету на 2020 рік.

"Рада НБУ. 4: 4 або 4 ≠ 4 або 4 №4? Теорія оптимальних коаліцій допускає несподівані варіанти вирішення можливих конфліктів між спонтанними альянсами. Але якщо альянси не спонтанні, а спроектовані для більш складної гри в чиїхось пасьянсах, виникає питання про контрольованості окремих складових альянсу",- написав у Facebook член ради Віктор Козюк.

Раніше голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин заявив, що Раді необхідно звернутися до Верховної Ради з пропозицією ініціювати внесення змін до закону про НБУ, згідно з якими Рада зможе встановлювати для правління ключові показники ефективності (KPI) грошово-кредитної політики, а функція оцінки і контролю за грошово-кредитною політикою буде підкріплена інструментом впливу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі