Рада відтермінувала введення реєстраторів розрахункових операцій

Поділитися
Рада відтермінувала введення реєстраторів розрахункових операцій © Crafta.ua
Також депутати підвищили ліміт для 2-ї групи "єдинників".

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №1053-1 щодо відстрочки реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Законопроект у другому читанні сьогодні підтримали 237 народних депутатів при необхідних 226 голосів.

Даний документ передбачає запровадження РРО з 1 жовтня для ризикових галузей і 2021 року для інших, а також підвищує річний ліміт доходу для другої групи платників єдиного податку з нинішніх 1,5 млн грн до 2,5 млн грн.

"Значно зменшені штрафи (до другого читання – ред.). На перехідний період ми передбачаємо штраф у розмірі 10% (вартості товару – ред.) - перше порушення, 50% - друге. Далі передбачено 100% і 150%... Мінімальна сума покупки за "кэшбеку" збільшено зі 100 грн. до 850 грн", – сказав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Всього народні депутати подали 412 поправок до другого читання, 97 з них враховані комітетом, повідомив Гетманцев.

"Крім того, ми прибрали обов'язок зберігати на кожній точці оригінали документів про облік товарів, відстрочене застосування штрафних санкцій за порушення граничних термінів реєстрації акцизних накладних та їх відсутність", – додав Гетманцев.

Повідомлялося, що надходження від єдиного внеску загальнообов'язкового державного соціального страхування (ЄСВ) з січня по червень 2019 року склали 131,4 млрд. грн., що на 23,6 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року (+21,9%).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі