Рада відмовилася заборонити підвищення тарифів на ЖКП

Поділитися
Верховна рада у середу, 6 жовтня, відмовилася доручити Кабінету міністрів заборонити підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і цін на спожиті у побуті природний газ і електроенергію.
Верховна рада у середу, 6 жовтня, відмовилася доручити Кабінету міністрів заборонити підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і цін на спожиті у побуті природний газ і електроенергію.За відповідний проект постанови 7052 «Про першочергові заходи щодо запобігання підвищенню цін і тарифів на житлово-комунальні послуги» у першому читанні проголосували 50 депутатів за мінімально необхідних 226. Проектом пропонувалося визначити, що витрати на оплату житлокомпослуг, утримання житла, користування житлом, на купівлю скрапленого газу, твердого та рідкого побутового палива не можуть перевищувати 10% від средньомісячного сукупного доходу сім'ї. Також пропонувалося доручити Кабміну вжити заходів щодо переведення об'єктів теплової генерації з газу на альтернативне паливо (вугілля, торф, біопаливо, солому), а також зафіксувати ціни на вугілля для населення станом на 1 серпня. Окрім цього, проектом передбачалося доручити уряду розглянути зменшення тарифів на електроенергію та інші комунальні послуги для населення як компенсацію за подорожчання газу, а також питання про введення єдиної методики розрахунку тарифів на компослуги. Автором проекту постанови є голова фракції КПУ Петро Симоненко. Нагадаємо, Національна комісія регулювання електроенергії із 1 серпня підвищила ціни на газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики на 50%. Згідно з меморандумом із Міжнародним валютним фондом повторне підвищення ще на 50% планується з квітня 2011 року. 16 вересня, Київрада ухвалила програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства (ЖКГ) Києва на 2010-2014гг. Як повідомлялося раніше, Світовий банк у 2008 році виділив Україні кредит у розмірі 140 мільйонів доларів у рамках реалізації проекту «Розвиток міської інфраструктури». Передбачалося, що близько 622 мільйонів доларів підуть на реформу ЖКГ в Одесі, Донецьку, Чернігові та Івано-Франківську, кошти, що залишилися повинні були розподілені між 30 невеликими містами.

За матеріалами Коммерсант-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі