Росія готується до погіршення економічного становища, - WSJ

Поділитися
Російський уряд готується до погіршення ситуації у світовій економіці. "Спад може обвалити ціни на нафту, розбалансувати бюджет Росії і ще більше послабити рубль", - пише The Wall Street Journal.

Наразі завдяки високим цінам на нафту податкові надходження з лишком покривають рекордні витрати російського уряду напередодні виборів. "Рівень інфляції, чутливий до політичної ситуації, знизився, і зростання роздрібних цін за поточний рік складе, імовірно, менше 7%, що для Росії небагато", - йдеться у статті WSJ.

У той же час відтік капіталу з Росії наростає: мільярди направляються на "погашення закордонних боргів компаній і зміцнення позицій європейських кредитних організацій". Видання зазначає, що відтік капіталу послаблює національну валюту Росії - рубль.

"Щоб конкурувати з економічним зростанням швидкозростаючих ринків, що розвиваються, Росії потрібно, щоб нафта неухильно дорожчала на 30% на рік", - переказує газета свіжу доповідь Credit Suisse.

Якщо впаде фінансова система Італії або один із великих європейських банків, російські компанії і банки не зможуть брати кредити за кордоном і ЦБ РФ буде змушений збільшити вливання ліквідності у місцевий ринок, зазначив Сергій Гурієв, член консультативної комісії президента РФ.

І все ж сьогодні Росія завдяки низькому рівню держборгу і збалансованому бюджету знаходиться у кращому стані, ніж багато європейських країн, вважає Джейкоб Нелл з Morgan Stanley.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі