Ротшильди підтвердили створення "сліпого трасту" для Порошенка

Поділитися
Ротшильди підтвердили створення "сліпого трасту" для Порошенка Ротшильди дійсно керують кондитерським бізнесом Порошенка © Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент України 14 січня заявив, що передав "Рошен" до сліпого трасту. Ротшильди підтвердили, що подія відбулася саме в цей день.

Президент України Петро Порошенко передав Rothschild Trust управління своєю часткою в кондитерській корпорації "Рошен" у створеному сліпому трасті (blind trust).

"В результаті 12-місячної підготовки відповідна угода про довірче управління була укладена 14 січня 2016 року", – йдеться у відповіді Rothschild Trust на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Угоду було складено у відповідності з міжнародними стандартами передачі політиками активів в траст на час державної служби", – наголошується в повідомленні.

3 квітня Центр по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), а також сайти світових ЗМІ опублікували великий матеріал, в якому йдеться про численні офшорні компаніїї, що використовуються лідерами держав, політиками і відомими спортсменами. У матеріалах ICIJ також згадується президент України Петро Порошенко, який створив у 2014 році офшорні компанії.

6 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що основною метою створення компанії Prime Asset Partners Limited на Британських Віргінських островах було створення спеціального підприємства (SPV) для передачі бізнесу в управління банку Rothschild, а не мінімізація податкової бази, як у інших учасників скандалу Panama papers.

Нагадаємо, що 14 січня 2016 року президент України Петро Порошенко заявив, що передав свою частку в корпорації "Рошен" в траст, який заснований на моделі "сліпий траст".

При цьому в інтерв'ю ZN.UA у лютому 2013 року Порошенко заявив, що ще e 2005 році дистанціювався від компанії "Рошен", передавши управління фонду.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі