Середній розмір субсидій становить майже 1,2 тисячі гривень — Мінсоцполітики

Поділитися
Середній розмір субсидій становить майже 1,2 тисячі гривень — Мінсоцполітики У листопаді 2019 року субсидії отримувало близько 3 млн домогосподарств © telegraf.in.ua
При цьому 95% субсидіантів отримують виплати у готівковій формі.

Близько трьох мільйонів українських господарств отримувало субсидії у листопаді 2019 року, повідомляє пресслужба відомства з посиланням на заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченка.

"У листопаді 2019 року субсидії отримувало близько 3 млн домогосподарств, а середній розмір виплат становив майже 1,2 тисячі гривень. При цьому 95% субсидіантів отримують виплати у готівковій формі. Уже зараз у готівковій формі профінансовано 3,1 млрд гривень", - зазначив він.

За словами Музиченка, виплата субсидій у грошовій формі здійснюється з 1 січня 2019 року.

"Такий механізм заохочує субсидіантів до раціонального споживання житлово-комунальних послуг - внаслідок зменшення фактичного споживання послуг домогосподарством (менше за встановлений розмір соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами). Всі зекономлені кошти житлової субсидії члени домогосподарства можуть використовувати на власний розсуд", - наголосив Музиченко.

Зазначається, що нині діють дві моделі монетизації: безготівкова форма (кошти перераховуються на персональний обліковий запис одержувача, звідки спрямовуються лише на оплату житлово-комунальних послуг), та готівкова форма (готівка виплачується безпосередньо одержувачу).

У першому півріччі поточного року порівняно з аналогічним періодом 2018 року сума субсидій на послуги ЖКГ зросла на 37,5% - до 916,9 млн гривень.

Раніше повідомлялося про те, що Кабінет міністрів України планує виплачувати фінансову підтримку тим українським сім'ям, які витрачають на оплату комунальних послуг більше 15% своїх доходів. Також з листопаду в платіжках більше не відображають суму субсидії та наявність пільг.

Детальніше про проблему постійної зміни порядку надання субсидій читайте у статті Віктора Власова "Субсидія навиворіт" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі