Нафтобаза Бойка пропустила через себе 180 тис. т без податків

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Попередні дані дослідження консалтингової групи «А-95» про обіг нафтопродуктів на Феодосійському підприємстві із забезпечення нафтопродуктами (ФПЗНП) дають підстави припускати наявність схеми контрабандних постачань нафтопродуктів.

З червня по вересень 2011 року митне оформлення в режимі імпорту пройшли тільки 50% вступників на Феодосійську нафтобазу обсягів (структура Міненерговугілля - ZN.UA) бензину А-95 і лише 30% дизельного палива.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE


«Ми не виключаємо, що розбіжності можуть зменшитися внаслідок транзитного режиму окремих партій, однак у нас виникають великі сумніви, що таким чином можна пояснити статистичний вакуум в розмірі понад 180 тис. т», - відзначають у «Консалтинговій групі А-95».

Експерти підкреслюють, що на даний момент мова йде про ймовірну несплату до бюджету близько 440 млн грн акцизного збору та ПДВ.

Раніше про те, що у Феодосії з'явився потужний контрабандний канал, повідомляли місцеві ЗМІ. За їхніми даними, дешевий бензин завдав збитків місцевим АЗС.

«Сезон провалено, ми пройшли літо з такими ж цінами на бензин, як і решта України, такого не було ніколи. Все завдяки «феодосійському» бензину!», - сказав на умовах анонімності власник невеликої мережі АЗС у Східному Криму.

За словами джерел у порту Феодосії, незважаючи на досить щільний графік заходу танкерів цього літа, місцеве відділення митниці фіксувало незначні обсяги бензину, що надходить на нафтобазу. Серед постачальників бензину за «вчорашніми» цінами можна виділити, зокрема, компанію «Альматея» з донецькою пропискою.

Джерела як приклад наводять надходження у кінці вересня великої партії бензину А-95 в обсязі 14,5 тис. т, яку до Феодосії доставив танкер Chem Hydra («Хімічна гідра»).

Якщо товар йде в обхід митниці, він не проходить процедуру перевірки якості. Окрім того, бензин надходить без податків, які становлять майже половину від оптової вартості пального.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі