"Сплатити за комуналку собакою": Уряд розібрався з платіжками пенсіонерки, якій радили продати собаку

Поділитися
"Сплатити за комуналку собакою": Уряд розібрався з платіжками пенсіонерки, якій радили продати собаку Фігурантка конфлікту має монетизовану субсидію © Соцмережі
З початку опалювального сезону сім'я пенсіонерки отримала монетизовану субсидію.

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів України розібратися із ситуацією жінки, якій депутат від "Слуги народу" Євген Брагар запропонував продати собаку, щоб вирішити проблему із заборгованістю за комунальні послуги. В уряді заявили, що жінка має сплачувати 300-350 гривень на місяць, оскільки отримує субсидію, повідомила заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів в ефірі "Свобода слова" на ICTV.

Зазначається, що 3 лютого Кабмін отримав інформацію про сплату сім'єю пенсіонерки комунальних послуг та про наявність у неї субсидій.

"За інформацією, яку сьогодні надав уряд, ця сім'я уже з початку опалювального сезону отримала монетизовану субсидію у розмірі трошки більше ніж 3,5 тисячі гривень, що в середньому дозволило цій сім'ї платити не більше ніж 300-350 гривень в місяць за комунальні послуги", - зазначила заступниця керівника ОП.

За словами Ковалів, влада намагається зменшити споживання газу у домогосподарствах українських пенсіонерів за допомогою програм енергоефективності та заміни котлів.

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" Євгеній Брагар запропонував нестандартне вирішення проблеми заборгованості українців за комунальні послуги. Замість комплексного вирішення проблеми, він запропонував громадянам, що мають домашніх тварин, продати їх і "спокійно сплатити".

Як пише у своїй статті для DT.UA Андрій Ревенко, з 2014 року витрати населення на оплату житла і комунальних послуг зросли настільки стрімкими темпами, що вдвічі перевищили показники зростання загального індексу споживчих цін. Особливо збільшилися ціни на природний газ. А з 2020 року слід очікувати нового підвищення тарифів на ЖКП.

"З наступного опалювального сезону 2020–2021 рр. поріг для одержання субсидій буде піднято з нинішніх 15% до 20. Це неминуче призведе до істотного скорочення кількості їх одержувачів", - пише Ревенко.

Докладніше про зростання комунальних тарифів читайте в матеріалі Андрія Ревенка "Як ми живемо: наші житлово-комунальні платіжки".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі