Сполучені Штати стали лідерами з імпорту української стрілецької зброї у 2017 році

Поділитися
Сполучені Штати стали лідерами з імпорту української стрілецької зброї у 2017 році Україна експортувала до США понад 15 тисяч автоматів і кулеметів © Андрій Товстиженко, DT.UA
Узбекистан на другому місці серед країн-імпортерів вітчизняної військової продукції.

Сполучені Штати Америки минулого року стали найбільшими імпортерами української стрілецької зброї та легких озброєнь, свідчать дані Державної служби експортного контролю України. До США Україна експортувала автомати, пістолети-кулемети, переносні протитанкові рушниці та гранатомети. Другим найбільшим експортером став Узбекистан.

Так, у 2017 році Україна експортувала до США 15 тисяч 40 автоматів і пістолетів-кулеметів та 790 протитанкових рушниць та гранатометів. До Узбекистану – дві тисячі автоматів і пістолетів-кулеметів.

Крім цього, 16 бойових машин "Оплот" були експортовані у Таїланд, українські гвинтівки, револьвери, пістолети і карабіни експортувались також у Йорданію (1 одиниця) та Монголію (10 одиниць). Йорданія також закупила в України гранатомети (2 одиниці) і переносні протитанкові керовані реактивні снаряди та ракетні комплекси (22 штуки).

До Туреччини українські виробники зброї експортували три пускові механізми до переносних зенітно-ракетних комплексів.

Зазначимо, у першому кварталі 2018 року державна компанія "Укрспецекспорт", яка входить до складу ДК "Укроборонпром" і є уповноваженим державним посередником у торгівлі озброєнням і військовими технологіями в Україні, збільшила чистий прибуток на 69,26% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 64,38 млн гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі