США досягнуть стелі держборгу до 31 грудня, країні загрожує дефолт

Поділитися
США досягнуть стелі держборгу до 31 грудня, країні загрожує дефолт © razveli.ru
Мінфін США пообіцяв вжити екстрених заходів для запобігання дефолту, що загрожує країні через те, що 31 грудня 2012 року Сполучені Штати досягнуть стелі держборгу.

США досягнуть стелі держборгу 31 грудня, і Мінфін готує низку заходів, щоб уникнути дефолту, якщо конгрес не встигне підняти цю стелю до нового рівня та прийняти програму про запобігання автоматичному секвестру до Нового року.

"Мінфін починає вживати надзвичайних заходів, щоб країна могла обслуговувати свої зобов'язання і фінансувати роботу уряду до того моменту, поки конгрес не підніме межу держборгу", - заявив у середу міністр фінансів США Тімоті Гайтнер у листі парламентаріям. При цьому він відзначає, що ці заходи нададуть можливість відтермінувати можливий дефолт на кілька тижнів.

Стеля держборгу у США на даний момент складає 16,394 трильйона доларів, востаннє він підвищувався в кінці січня 2012 року. У відповідності з прийнятим у 2011 році законом про підвищення "стелі" держборгу, якщо домовленість за планом скорочення витрат не буде досягнута, то в 2013 році країну очікує секвестування бюджету - автоматичне скорочення витрат на 1,2 трильйона доларів, порівну розподілене між військовою і цивільною сферами. Фінансування основних оборонних програм буде скорочено на 9,4%, програма медичного страхування Medicare - на 2%, а наукові і освітні програми - на 7,6%.

Відсутність політичного компромісу може вилитися в падіння ВВП у перші місяці 2013 року, а також зростання безробіття відразу до 10%. Якщо конгрес не прийме рішення про збільшення стелі держборгу, то США можуть оголосити технічний дефолт, загроза якого вже нависала над країною влітку 2011 року. !zn

Читайте також:

США вийшли з економічної кризи, але виявилися на краю нового «фінансового обриву»

ООН погіршила прогноз щодо світової економіцки на найближчі два роки

Євросоюз схвалив бюджет на 2013 рік

Обама попросив 60 млрд доларів на відновлення сходу США після урагану «Сенді»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі