США вийшли з економічної кризи, але опинилися на межі нового "​​фінансового обриву"

Поділитися
© great-dream.org
Імовірність того, що Америка зірветься з «фінансового обриву», дуже зросла. Одночасно з різким підвищенням податків в країні повинні бути різко скорочені державні витрати. Багато економістів вважають, що така комбінація введе США в нову рецесію.

Економіка США демонструє ознаки «одужання» після фінансової кризи. ВВП США у III кварталі 2012 року зріс на 3,1% замість прогнозованих експертами 2,6% -3%. Крім того, покращилася ситуація у ключових секторах американської економіки, зокрема у секторі нерухомості, де і зародилася криза 2008 року. Багато експертів розцінили такі новини як свідчення того, що криза залишилася позаду. Однак дехто вважає, що показник ВВП не цілком відображає реальну ситуацію в економіці. Інші й зовсім побоюються падіння Америки з краю чергового «фінансового обриву».

Помірні песимісти відзначають, що дані щодо ВВП США «безумовно, хороші», але свідчать про крихкість і нестабільність відновлення. «Досить велику частку зростання ВВП створило збільшення державних витрат. При цьому якщо ми подивимося на особисте споживання, то, на жаль, воно знаходиться на рівні 2%, і це нижче, ніж у середині 2011 року », - пояснив виданню «Коммерсант» керівник аналітичного відділу компанії Nettrader Богдан Зварич.

- ООН погіршила прогноз по світовій економіці на найближчі два роки

У свою чергу Російська служба BBC передає, що Америка опинилася на межі так званого «фінансового обриву», з якого вона може впасти в новорічну ніч, коли закінчується термін проведеного за Джорджа Буша скорочення податків. Після цього підвищаться не лише прибутковий податок, але й податок на інвестиції, дивіденди та спадок. Останнє боляче вдарить по фермерам, чий статок часто не стільки у грошах, скільки в землі, будівлях і сільгосптехніці. А підвищення податку на капіталовкладення призведе до того, що американці почнуть вкладати менше капіталів.

Республіканці виступали проти підвищення податків, але демократ Обама наполіг, щоб їх підвищили усім, хто отримує 250 тисяч доларів на рік на сім'ю. Згодом президент погодився підняти планку до 400 тисяч доларів. У свою чергу республіканці наполягали на сумі більше мільйона доларів на рік. Згодом резолюція з приводу підвищення податків і зовсім була знята з голосування в палаті представників, бо деякі республіканці зовсім відмовилися голосувати за будь-яке збільшення податків. Імовірність того, що Америка зірветься з «фінансового обриву», зросла.

Одночасно з різким підвищенням податків повинні бути різко скорочені державні витрати. Наприклад, бюджет Пентагону має зменшитися на майбутній рік на 50 млрд доларів, і це тільки початок. Багато економістів вважають, що така комбінація введе США в нову рецесію. !zn

Читайте також:

ЄБРР порадив Україні використати кризу для реформ і боротьби з корупцією

Європа вступає в нову фазу боротьби з кризою

Майже чверть жителів Євросоюзу опинилася біля межі бідності

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі