Ставицький каже, що Україна не збирається здавати трубу Росії

Поділитися
Міністр заявив, що переговори з Росією щодо створення газотранспортного консорціуму на базі ГТС ведуться постійно. При цьому він відмовився коментувати переговори щодо зниження ціни на газ: немає результату.

Україна продовжує вести переговори щодо створення газотранспортного консорціуму. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький у вівторок, 26 листопада.

"Переговори щодо створення консорціуму ми не припиняли", - як і раніше наполягає Ставицький (як відомо, у "Газпромі" стверджують зворотне).

Ставицький не уточнив інших подробиць, зазначивши, що "ні про яку здачу труби мова не йде".

Міністр не став коментувати хід переговорів із Росією про зниження ціни на газ для України, заявивши, що спочатку потрібно досягти результату, а потім коментувати.

Нагадаємо, у неділю прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Москва обіцяла переглянути умови контракту на постачання газу у зв'язку з відмовою Києва від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Київ має намір домогтися від "Газпрому" зниження ціни на газ до $ 250-260 в обмін на консорціум на базі української ГТС.

Проте, за заявою джерела з російського боку, сам по собі консорціум вже не цікавить РФ - там кажуть, що пропозиція української сторони "має бути пакетною", аж до допуску "Газпрому" на внутрішній ринок українських споживачів і спільного видобутку газу.

Пізніше у самому "Газпромі" заявили, що ніяких змін у газових контрактах з Україною не готують. !zn

Читайте також:

Росія агітує Україну до створення двостороннього консорціуму з ГТС, обіцяючи мінімум 60 млрд кубів транзиту

Медвєдєв не знайшов зв'язку між євроінтеграцією України і складнощами в газовій сфері між Москвою і Києвом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі