Страхова виплата потерпілим на виробництві в середньому зросла на 380 гривень

Поділитися
Страхова виплата потерпілим на виробництві в середньому зросла на 380 гривень
З початку року постраждалим та їх сім'ям направили 2,8 млрд грн.

Страхова виплата потерпілим на виробництві і їх сім'ям в середньому зросла на 380 грн і склала 3658 грн за підсумками січня-квітня. Про це повідомила прес-служба Фонду соціального страхування України.

У цілому протягом чотирьох місяців Фонд соцстрахування направив 2,8 млрд грн на страхові виплати потерпілим та їх сім'ям. Більше половини - 1,6 млрд грн пішло на виплати потерпілим шахтарям і членам їх сімей. У цьому році загальна сума соціальних виплат потерпілим на виробництві на 119,2 млн грн, або 4,4% більше, ніж у минулому році.

Середній розмір щорічної виплати потерпілим шахтарям становить 5 003,34 грн.

Наголошується, що зараз в Україні майже 205 500 людей та їх сімей, які щомісяця отримують від Фонду виплати внаслідок втрати працездатності. 89 300 одержувачів - потерпілі на виробництвах вугільної галузі та їх сім'ї.

Читайте також: Грецькі військові вентиляторами розпиляють сльозогінний газ проти біженців

Нагадаємо, що Фонді соцстрахування постійно затримують виплати. Глава Міністерства соцполітики Марина Лазебна в інтерв'ю ZN.UA пояснила чим це обумовлено. За її словами, заборгованість зменшується.

Про те, як голова Мінсоцу бачить правильну модель соціальної політики держави читайте в інтерв'ю Марини Лазебної, з якою для ZN.UA поспілкувалася Алла Котляр.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі