Суд призупинив тариф "Укренерго" для 10 підприємств

Поділитися
Суд призупинив тариф "Укренерго" для 10 підприємств © Обозреватель
Тариф був припинений тимчасово, поки суди не розглянуть справи по суті.

Суди різних інстанцій призупинили дію тарифу "Укренерго" на передачу, який був встановлений регулятором з початку роботи нового ринку електроенергії, для більш десяти промислових підприємств. Про це повідомив керівник юридичного підрозділу Максим Юрков, передає профільне видання Expro Consulting.

"На даний момент, у нас за зверненнями призупинено тариф на передачу для десяти підприємств, який встановлений постановою №1411 (постанова НКРЕКП від 12 липня 2019 року – тариф на рівні 312,14 грн/МВт-год), що діє з серпня", - сказав він.

"Для трохи меншого кола підприємств призупинено дію постанови №954 (постанова НКРЕКП від 7 липня 2019 року - тариф на рівні 347,43 грн/МВт-год), який визначає тариф на липень", - додав Юрков.

Він уточнив, що тарифи були тимчасово припинені, поки суди не розглянуть справи по суті. В цих справах підприємства подали позов проти НКРЕКП, а системний оператор і ДП "Гарантований покупець" виступають третіми сторонами.

За підрахунками головного юриста "Укренерго", компанія веде на сьогодні від 15 до 20 аналогічних позови, і ніякого рішення по суті судами ще не було прийнято.

Як пише DT.UA, чим можна допомогти в ситуації, коли дешева електроенергія виведена з вільного ринку, а дорогу хочуть продавати як можна дорожче? Перше, що слід було б зробити, - створити конкурентне середовище серед виробників електроенергії.

Детальніше про зростання цін на електроенергію читайте у статті Всеволода Ковальчука ""ЗіПСОваний" ринок: як розібратися в масі енергетичних проблем" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі