Суд відновив банкрутство "Укртатнафти" через чотири роки

Поділитися
Суд відновив банкрутство "Укртатнафти" через чотири роки «Укртатнафту» знову банкрутять
Підставою для відновлення справи стала тривала перерва.

Господарський суд Полтавської області відновив виробництво у справі про банкрутство компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область), яке було зупинено в квітні 2013 року. Про це йдеться в ухвалі суду від 10 квітня, передають "Українські новини".

Зазначається, що суддя Олена Ореховська вирішила відновити провадження за власною ініціативою у зв'язку з тривалою перервою - 4 роки.

Йдеться про справу про банкрутство "Уктатнафты", яку суд почав ще в 27 жовтня 2009 року за позовом приватного підприємства Виробничо-промислове підприємство "Агротехбізнес" (Черкаси, знаходиться в ліквідації з вересня 2015 р.).

Підставою для початку провадження у справі про банкрутство "Укртатнафти" було заява "Агротехбізнеса" у зв'язку з несплатою "Укртатнафтою" пред'явленого простого векселя на суму 507 829,61 грн, випущеного в грудні 2007 року.

Після відкриття справи про банкрутство "Укртатнафта" намагалася через суд визнати нікчемність цього векселя, і в 2010 році справу було припинено.

На початку 2013 року суд відновив виробництво, але 23 квітня 2013 суд вирішив знову його припинити у зв'язку з тривалим судовим розглядом на предмет нікчемності заявленого до оплати векселя.

Нагадаємо, що станом на початок 2007 року більше 26% акцій "Укртатнафти" (Кременчуцький НПЗ) належало російській "Татнафті" і афілійованим з нею компаніям. Після низки судових рішень ці акції були продані компаніям, афільованим з групою "Приват".

43,054% акцій "Укртатнафти" належить НАК "Нафтогаз України", рештою акцій володіють структури, афілійовані з групою "Приват" і бізнесменом Олександром Ярославським.

Нагадаємо, що компанія "Укртатнафта" закінчила 2015 рік з чистим збитком 415,084 млн грн проти 358,063 млн грн чистого прибутку роком раніше.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі