Суд вкотре відмовився повернути державі авіакомпанію Коломойского

Поділитися
Суд вкотре відмовився повернути державі авіакомпанію Коломойского © Інформатор
Апеляційний суд погодився з рішенням суду попередньої інстанції.

Фонд державного майна України (ФДМУ) не зміг у суді повернути в державну власність авіакомпанію "Дніпроавіа" Ігоря Коломойського. Про це пише Finbalance.

Північний апеляційний господарський суд 23 січня залишив без змін рішення Господарського суду Києва від 11.09.2019 р. Тоді суд не задовольнив позов ФДМУ до компанії "Галтера" про розірвання договору купівлі-продажу 94,6% акцій "Дніпроавіа" від 28.08.2009 року.

Фонд мотивував позов неналежним виконанням "Галтера" зобов'язань по передачі злітно-посадкової смуги, радіомаячной системи та земельних ділянок під ними у власність держави в 2014 році. Крім того, за оцінками ФДМУ, "Галтера" повинна була інвестувати в аеропорт Дніпропетровська більш 882 млн грн, а внесла лише 142 млн грн.

У вересні 2019 року Госпсуд Києва констатував, що Кабмін визначив держорган для передачі майна аеропорту тільки в листопаді 2015 року. При цьому з квітня 2014 р. (тобто з початку АТО) аеропорт використовували військові та реконструкція була неможлива. Також суд критично оцінив аргумент ФДМУ, що роботи могли бути проведені до квітня 2014 року, так як в договорі про приватизацію "Дніпроавіа" не була вказана дата початку реконструкції. Отже, "Галтера" могла розпочати роботи у будь-який час до 31.12.2014 р.

"Невиконання пунктів договору щодо внесення інвестицій у повному обсязі сталося не через несумлінність відповідача, а з незалежних від нього причин, через проведення антитерористичної операції на сході України", - вирішив суд першої інстанції.

Апеляційний суд також прийшов до висновку, що ФДМУ не довів обставини "істотного порушення відповідачем зобов'язань за спірним договором", в результаті чого не встановлені обставини і підстави, з якими норми ст. 651 ЦК України пов'язує можливість розірвання спірного договору".

Раніше повідомлялося, що Верховний Суд не задовольнив касаційну скаргу "Приватбанку" і залишив без змін рішення судів нижчих інстанцій, згідно якому банку відмовлено у визнанні кредиторських вимог на 1,5 млрд грн до "Дніпроавіа". Рішення прийнято 10 жовтня в рамках справи №904/8902/17 про банкрутство авіакомпанії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі