Суд заблокував примусовий продаж акцій "дочки" держбанку РФ

Поділитися
Суд заблокував примусовий продаж акцій "дочки" держбанку РФ © finbalance.com.ua
Реалізація акцій повинна була відбутися 11 лютого на біржі ПФТС.

Окружний амінсуд Києва частково задовольнив позов "Промінвестбанку" (ПІБ), акціонери якого нещодавно проігнорували збори, заборонивши примусовий продаж 97,77% акцій банку, що мав відбутися 11 лютого на біржі ПФТС. Про це повідомляє FinClub з посиланням на рішення суду від 11 лютого.

У постанові суду йдеться, що заборона на примусовий продаж акцій банку поширюється до вступу в законну силу рішення, прийнятого за результатами судового розгляду адміністративної справи по суті.

Читайте також: НБУ допрацює "антиколомойский" законопроект – умова МВФ

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, збори акціонерів "Промінвестбанку", левова частина акцій якого належить російському держбанку ВЕБ, 6 лютого не відбулися. Представники ВЕБ не з'явилися на збори. Хоча на ньому повинні були розглянути питання про припинення банком банківської діяльності без припинення юридичної особи.

Верховний Суд 6 листопада відмовився задовольнити касації російської державної корпорації ВЕБ.РФ і "Промінвестбанку", залишив без змін постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня про зняття заборони на примусовий продаж 99,77% акцій "Промінвестбанку".

За даними звіту про стрес-тестуванні Нацбанку на початок 2019 року, "Промінвестбанк" за базовим сценарієм мав потребу в додатковому капіталі у розмірі 4,605 млрд грн, за несприятливим макроекономічним сценарієм – 6,32 млрд грн. На 1 вересня потреба в додатковому капіталі у результаті ужитих банком заходів знизилася до 2,725 млрд грн і 3,961 млрд грн відповідно.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі