Суд затвердив мирову угоду НБУ з кредитними поручителями "Приватбанку"

Поділитися
Суд затвердив мирову угоду НБУ з кредитними поручителями "Приватбанку" Ще одна компанія Коломойського погасить частину заборгованості "Приватюбанка" © Ганна Здоренко, DT.UA
Ініціатором мирової угоди виступила компанія Коломойського і Боголюбова – колишніх власників націоналізованого "Приватбанку".

Центральний апеляційний господарський суд затвердив у середу, 18 вересня, мирову угоду між Національним банком України і ТОВ "Арлан" - майновим поручителем за кредитами рефінансування "Приватбанку", повідомляє прес-служба НБУ.

Кінцевими бенефіціарами "Арлана" є колишні акціонери "Приватбанку" олігарх Ігор Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов.

Ініціатором мирової угоди стало ТОВ "Аралан". Компанія зобов'язалася погасити заборгованість "Приватбанку" за кредитом рефінансування у сумі, що дорівнює ринковій вартості іпотечного майна, стягнути яке вимагав Нацбанк у рамках судового процесу.

НБУ звернувся до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою про стягнення нерухомого майна ТОВ "Арлан" у травні 2018 року. Це майно було передано у іпотеку в якості забезпечення зобов'язань "Приватбанку" за кредитом рефінансування. 13 лютого 2019 року суд задовольнив позов Нацбанку, однак "Арлан" оскаржив його в апеляції. Під час розгляду апеляції компанія Коломойського і Боголюбова запропонувала НБУ укласти мирову угоду.

Таким чином, НБУ уклав вже другу угоду з кредитним поручителем "Приватбанку". В обох випадках, ними виступали компанії Коломойського.

28 серпня Господарський суд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду Нацбанку з АТ "Нікопольський завод феросплавів" . 6 вересня компанія достроково виконала умови угоди, погасивши заборгованість "Приватбанку" за кредитом рефінансування у сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна заводу.

В 2018 році НБУ скерував до судів 148 позовів до Коломойського і 32 компаній, пов'язаних із ним, про стягнення близько 10 млрд гривень у рамках погашення кредитів рефінансування, наданих "Приватбанку" в 2008-2015 роках. Суди вже прийняли 21 рішення на користь НБУ на загальну суму 1,2 млрд гривень. У законну силу вступили 18 судових рішень. До органів Державної виконавчої служби скеровано виконавчі документи для примусового виконання рішень судів.

У той же час, Печерський суд Києва 20 квітня визнав недійсним договору про особисте поручительство Ігоря Коломойського за п'ятьма кредитами рефінансування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі