Суд зобов'язав банк Порошенко перевести 247 мільйонів гривень "сім'ї" Януковича на рахунку АРМА

Поділитися
Суд зобов'язав банк Порошенко перевести 247 мільйонів гривень "сім'ї" Януковича на рахунку АРМА © kievskaya.com.ua
Питання законності перебування коштів ВБР на рахунках МІБ поки що вивчається.

Суд заарештував на рахунках банку Порошенка - Міжнародного інвестиційного банку - 247 мільйонів гривень, які раніше належали Всеукраїнському банку розвитку "сім'ї" Януковича, і зобов'язав МІБ перерахувати ці кошти на рахунки АРМА. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що 17 січня Офіс генпрокурора звернувся до Агентству з управління заарештованими активами (АРМА) з клопотанням про виконання рішення суду.

У прокуратурі заявляють, що ці кошти були заарештовані у кримінальному провадженні щодо легалізації незаконних доходів за фінансовими операціями оточення екс-президента Віктора Януковича.

"Також вивчається питання законності перебування коштів Всеукраїнського Банку Розвитку на рахунках Міжнародного Інвестиційного Банку та встановлюються причетні до цього рішення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що весно 2017 року Печерський районний суд Києва зняв арешт з 312,5 млн грн, які надійшли в "Міжнародний інвестиційний банк" президента Петра Порошенка від "Всеукраїнського банку розвитку" Олександра Януковича.

Повідомлялося також, що кошти з ВБР в МІБ були перераховані 10 січня 2017 року. Пізніше в МІБ повідомили, що переказ коштів не був погоджений і після зарахування коштів банк повідомив Державній службі фінансового моніторингу про фінансові операції клієнта.

У 2015 році Національний банк, за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв постанову № 914 про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "ВБР".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі