Світовий банк має намір виділити Україні 400 мільйонів доларів на ЖКГ

Поділитися
Світовий банк готовий у 2012 році надати Україні новий кредит на суму 400 млн доларів для реалізації програми реформування житлово-комунальної галузі.

Кошти планується витратити на реконструкцію систем водо- і теплопостачання, модернізацію та ремонт підприємств, закупівлю енергозберігаючого обладнання.

Відповідно до загальнодержавної програми реформування ЖКГ на 2009-2014 роки, на модернізацію і ремонт централізованих систем водопостачання необхідно 1,42 мільярда гривень, теплопостачання - 2,85 мільярда гривень.

Директор івано-франківського теплокомуненерго Аркадій Мережук вважає, що кредити Світового банку вигідні насамперед завдяки низьким ставкам. «Але однією з умов банку є відповідність тарифу економічних витрат підприємства із закладеною часткою рентабельності, яка дозволяє повертати кредит. Тому отримання позики тягне за собою збільшення вартості наших послуг, що негативно відбивається на платіжній дисципліні споживачів», - зазначив Мережук, пише Коммерсантъ-Украина.

«Існує безліч факторів, які гальмують реалізацію програми. По-перше, складні тендерні процедури з відбору банком проектів, по-друге - невідповідність тарифів економічно обґрунтованому рівню. Тому з упевненістю говорити про залучення наступної позики у 2012 році рано», - вважає екс-міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко.

За матеріалами Коммерсант-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі