Світовий банк: Зростання економіки України у 2011 році сповільниться до 4%

Поділитися
Світовий банк (СБ) прогнозує уповільнення зростання ВВП України у 2011 році до 4,0%, при тому, що за оцінками СБ у 2010 році ВВП зріс на 4,3%. Про це йдеться у матеріалах сьогоднішньої презентації звіту СБ «Перспективи світового економічного розвитку на 2011 рік».

«Прогнозоване уповільнення темпів зростання у 2011 році відображає застосування запланованих жорстких заходів у рамках макроекономічної політики відповідно до програми МВФ та очікуване зменшення зовнішнього попиту, особливо в Росії та Європейському союзі - ключових для України експортних ринках», - йдеться у матеріалах.

Експерти СБ вважають, що для збільшення темпів зростання ВВП України у середньостроковій перспективі нашій країні необхідно скасувати експортні мита і прискорити структурні реформи.

«У 2012 році збільшення зовнішнього попиту, як очікується, має стати основою для прискорення темпів зростання ВВП на 4,5%. Середньострокові перспективи зростання значно покращилися б, якби Україна усунула існуючі обмеження на експорт (квоти на зерно і затримки з відшкодуванням ПДВ) і прискорила б проведення структурних реформ», - йдеться у матеріалах.

Збільшенню ВВП у 2010 році сприяли значне зростання цін на сталь та відновлення обсягів експорту. Окрім того, відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом допомогло відновити доступ до ринків іноземного капіталу.

Відповідно до звіту СБ, світова економіка рухається від післякризової фази одужання і поступового зміцнення до більш повільного, але все ж стабільного росту в наступному році, при цьому майже наполовину глобальному зростанню сприяють країни, що розвиваються.

За оцінками СБ, зростання глобального ВВП, який збільшився на 3,9% у 2010 році, сповільниться до 3,3% у 2011 році, а потім досягне 3,6% у 2012 році. Зростання у країнах, що розвиваються, як очікується, складе 7% в 2010 році, 6% - у 2011 році і 6,1% - у 2012 році і надалі буде випереджати ріст у країнах з високим рівнем доходів, який, за прогнозами, складе 2,8% у 2010 році, 2,4% - у 2011 році і 2,7% - у 2012 році.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі