Тарифи на газ для населення впали на 62% за рік

Поділитися
Тарифи на газ для населення впали на 62% за рік З початку року тарифи на газ для населення впали на понад 50% © 112 Україна
У квітні тарифи на газ знизили на 21%.

Ціна поставки НАК "Нафтогаз України" природного газу для потреб населення і виробників тепла в травні 2020 року складе 2,276 грн/куб. м (без ПДВ, транспортування магістральними та розподільними газопроводами та націнки газзбутів), що на 21,4% менше, ніж у квітні 2020 року (2,897 грн/куб. м).

Згідно з прес-релізом НАК, в цілому з початку 2020 року ПСО-ціна впала на 51%, а порівняно з травнем-2019 - на 62%.

У "Нафтогазі" зазначають, що світова економічна криза викликала рекордне падіння цін на всі види енергоносіїв, у тому числі на природний газ. За даними аналітиків НАК, у травні ціна газу в Європі досягла історичного мінімуму за останні 10 років. В Україні на ціну чинить додатковий тиск високий рівень заповнення підземних сховищ газу, де, завдяки ґрунтовній підготовці до попереднього опалювального сезону і теплої зими, накопичився фактично річний обсяг видобутку газу державою - 17,5 млрд куб. м.

"Цінова ситуація на ринку сприяє намірам уряду лібералізувати ринок газу для населення з 1 липня цього року. В міжопалювальний сезон передумов для зростання цін менше, ніж в холодну пору року. Історично низькі ціни, великі запаси газу в європейських і українських сховищах і літній період - все це дозволить зробити плавний і безпечний перехід для українських споживачів до вільного ринку", - підкреслив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Читайте також: Рада схвалила підтримку підприємців під час боротьби з поширенням Covid-19

Раніше повідомлялося про те, що Кабінет міністрів продовжив покладання спеціальних зобов'язань (ПСО) на ринку природного газу після 1 травня 2020 року. В квітні вартість газу для населення знизилася до 2,9 гривень за кубометр без ПДВ, що на 15% менше, ніж у березні 2020 року, і на 38% менше, ніж на початок року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі