Телеканал "Культура" втридорога закупив відеотехніку на виділені Азаровим гроші

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Телеканал "Культура" вже освоїв перший десяток з виділених 90 млн грн на переоснащення. Ціни, за якими канал придбав відеотехніку, істотно відрізняються від середньоринкових - у 4-10 разів вищі. Тендер провели за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника".

Державна телерадіокомпанія "Культура" уклала угоду з ТОВ "Комтел" на придбання радіо-і телевізійної апаратури на 7,40 млн грн, свідчить інформація у "Віснику державних закупівель".

- Телеканал «Культура» проведе ребрендинг

Зокрема телеканал придбав HD камеру з об'єктивами і штативом, відеосервер, відеомікшер, монітори, систему Mediornet fiber тощо.

Техніку яких виробників і яких саме моделей придбав канал - невідомо, оскільки технічна документація на сайті "Вісника" досі відсутня. Однак ціни, за якими канал придбав техніку, істотно відрізняються від середніх ринкових.

Так, канал купив камеру HD 2/3 "у комплекті за 858 тис. грн і окремо об'єктив за 229 тис. Подібну камеру можна придбати в середньому за 80-200 тис. без об'єктиву, окремо об'єктиви 2/3" коштують по 40-70 тис.

Відеомікшер у комплекті обійшовся "Культурі" в 1,11 млн грн. Окремо його можна придбати за 160-230 тис.

Тендер провели за неконкурентною процедурою "закупівля в одного учасника" з метою уніфікації - для поетапного дооснащення ПТС комплектом технологічного обладнання формату HD.

Як відомо, 4 липня 2012 року Кабмін схвалив Концепцію діяльності та розвитку державної телерадіокомпанії "Культура".

Згідно з проектом, протягом наступних двох років на технічне, організаційне та кадрове оновлення каналу заплановано витратити 90 млн грн.

У вересні прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що уряд знайде гроші для створення потужного телеканалу "Культура". "Де будуть, перепрошую, не Шустери виступати, а люди, які можуть нести щось хороше", - пояснив Азаров. !zn

Читайте також:

Азаров хоче потужний культурний телеканал без, «я перепрошую, Шустерів»

Азарову не вистачає телесеріалів про простих українців

Азаров схаменувся, що в Україні досі немає рейтингового каналу «Культура»

На українському телебаченні з’являться нові маркування сцен сексу і насильства (ФОТО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі