Темпи економічної активності у світі продовжують знижуватися – МВФ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Одним з основних трендів у світовій економіці є "зростаюча невпевненість".

МВФ вкотре знизив свій прогноз зростання світової економіки до 3% в цьому році - найнижчий показник з часу останньої глобальної фінансової кризи. Про це пише Юлія Самаєва, редактор відділу економіки DT.UA.

Наголошується, що за оцінками МВФ, у США очікується ослаблення зростання з 2,3% в 2019 році до 2% - у 2020-му і до 1,7% - в 2021-м. В зоні євро прогнозується ледь помітне підвищення зростання з 1,2% у 2019 році до 1,3% - у 2020-му і до 1,4% - в 2021-м. Схожий прогноз і для Великобританії. А ось темп зростання економіки Японії буде скорочуватися з 1% в 2019 році до 0,7% - у 2020-му і до 0,5% - в 2021-м.

"Причому уповільнення темпів зростання фіксується як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються, на які міжнародні економісти покладали великі надії. Для групи країн з ринком, що формується і для країн, що розвиваються прогнозується підвищення економічного зростання з 3,7% в 2019 році до 4,4% - у 2020-му і лише до 4,6% - в 2021-м. Зростаюча невпевненість - так директор МВФ Крісталіна Георгієва у своєму недавньому виступі охарактеризувала початок нового десятиліття для світової економіки. І це найгірша характеристика з можливих. Немає нічого більш згубного для інвестицій та підприємницької ініціативи, ніж невпевненість. Коли всі завмерли в очікуванні гіршого, може і не знайтися того, хто зміг би це найгірше запобігти", - підкреслює автор.

Більш детально читайте в матеріалі Юлії Самаєвої, редактора відділу економіки DT.UA під назвою "Зберегти розсудливість в епоху глобального економічного безумства".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі