Третина киян-субсидіантів можуть не отримати допомогу

Поділитися
Третина киян-субсидіантів можуть не отримати допомогу Серед киян-субсідіантів третина боржників © Андрій Товстиженко, DT.UA
98 тисяч втратили право на субсидію з-за заборгованості.

Більше третини субсидіантів Києва можуть не отримати субсидію на наступний період з квітня 2017 року, якщо до 15 серпня не вирішать питання з заборгованістю, повідомив на прес-брифінгу заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"З 280 тисяч сімей 98 тисяч втратили право на субсидію у зв'язку із заборгованостями. 280 тисяч домогосподарств – це всі сім'ї - одержувачі субсидії станом на перше травня 2017 року", - сказав Поворозник.

При цьому він зазначив, що субсидиантам-боржникам буде автоматично перепризначена субсидія на наступний період з квітня 2017 року, якщо вони врегулюють питання із заборгованістю за комунальні послуги шляхом її повної виплати або реструктуризації до 15 серпня 2017 року.

У разі, якщо боржники не реструктуризують або не виплатять борги до 15 серпня, субсидія їм буде нарахована на наступний період з дати врегулювання боргового питання і повторної подачі заявки на субсидію.

Нагадаємо, до січня 2018 року кількість одержувачів субсидій в Україні може скоротитися до 5 млн домогосподарств. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в інтерв'ю DT.UA.

На початку березня Андрій Рева заявив, що житлові субсидії зараз отримують 6,6 мільйона українських сімей, а протягом всього опалювального сезону 2016-2017 роках державною підтримкою скористалися 7,4 млн домогосподарств.

Читайте інтерв'ю Андрія Реви в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі