Третина продуктів харчування в Україні потрапляє на сміттєзвалища — експерт - Економіка - dt.ua

Третина продуктів харчування в Україні потрапляє на сміттєзвалища — експерт

10 вересня, 12:35 Роздрукувати

Найважливіше — виростити продукт, який би відповідав усім вимогам споживача, а з цим в Україні проблеми.

© hyser.com.ua

Незважаючи на чималі обсяги вирощеного на полях, понад третину продуктів харчування в Україні щороку відправляють на сміттєзвалища. А це, за приблизними підрахунками, — 7 млн тонн продуктів на загальну суму 5,5 млрд грн. Продукти псуються, перш ніж ми встигаємо їх з'їсти. Головна причина — в неналежній організації вирощування, зберігання та передпродажної підготовки. Якщо овочі й фрукти, які надходять у магазини та супермаркети, неякісні, ніякі холодильники не допоможуть.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Василь Худицький. За його словами, найважливіше — виростити продукт, який відповідав би всім вимогам споживача, а з цим в Україні — проблеми.

"Наша продукція не є стовідсотково технологічно вирощена, — каже експерт аграрного ринку Іван Стефанишин. — Якщо говорити про овочі, то більшість їх — від 85 до 95% — вирощує населення в особистих селянських господарствах. Технологія вирощування там рік у рік гірша. По-перше, дуже низький рівень професійної підготовки. По-друге, незадовільне сервісне обслуговування. Дуже багато фірм, які продають населенню насіння, добрива, засоби захисту тощо, торгують фальсифікатом. Там безліч підробок. У результаті, продукції, яка б відповідала всім вимогам споживачів, дуже мало. Кількісно її ніби й вистачає, але якісної — бракує".

Детальніше про проблеми зі збереженням і безпекою продукції читайте в матеріалі Василя Худицького "Продукти — на сміттєзвалищі" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

 

За матеріалами: DT.UA /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №34, 14 вересня-20 вересня Архів номерів | Зміст номеру < >