У Центрі зайнятості назвали найпопулярніші вакансії в умовах карантину

Поділитися
У Центрі зайнятості назвали найпопулярніші вакансії в умовах карантину Під час карантину на ринку праці підвищився попит не тільки на молодший медичний персонал © e.kryzhanivsky / Depositphotos
На ринку праці зріс попит на медпрацівників, продавців, водіїв та ще на ряд спеціальностей.

Після введення карантину на українському ринку праці зріс попит на ряд професій, повідомила начальник управління надання послуг населеннюДержавного центру занятості Інна Бондіні в ефірі "Громадського".

Вона уточнила, що збільшилася кількість вакансій працівників сфери охорони здоров'я, зокрема медсестер, фельдшерів і лаборантів. Також роботодавці активно шукають соціальних працівників, продавців продовольчих товарів, касирів, поштових і підсобних працівників, охоронців та водіїв.

За словами Бондіні, також з'явилися нові вакансії поліцейських, працівників сільського та лісового господарства.

25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України і продовжив карантин до 24 квітня. До цього режим надзвичайної ситуації діяв в областях, де були офіційно підтверджені випадки COVID-19.

Карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 16 березня і 29 березня Кабмін посилював умови карантину: уряд ввів заборону на роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи за участю більше 10 чоловік, відвідування громадських місць без медичної маски тощо.

14 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про протидію коронавірусу, яким передбачено закриття пунктів пропуску на кордоні та тимчасову заборону в'їзду іноземців до України.

Про економічні наслідки коронавірусу для України і українців читайте в статті Юлії Самаєвої "День песця". Чим загрожує карантин українському бізнесу, читайте в матеріалі Сергія Следзя і Вадима Башти "COVID-19: постраждають усі".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі