У Давосі кажуть про необхідність світової революції з перенавчання кадрів. Ось чому

Поділитися
У Давосі кажуть про необхідність світової революції з перенавчання кадрів. Ось чому © pixabay.com
Майже половина навичок, які є у співробітників по всьому світу сьогодні, зміниться протягом двох наступних років.

Оскільки робочі місця змінюються технологіями Четвертої промислової революції, необхідно перенавчити більше одного мільярда людей до 2030 року. Очікується, що протягом наступних двох років - до 2022 року - 42% основних навичок, необхідних для виконання існуючих робіт, зміняться. На додаток до високотехнологічних навичок будуть потрібні спеціалізовані навички міжособистісного спілкування, включаючи навички, пов'язані з продажами, HR і освітою, кажуть організатори Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Світ стикається з надзвичайною ситуацією щодо перенавчання кадрів. Твитнуть Поделиться

За оцінками Організації економічного співробітництва і розвитку, більше одного мільярда робочих місць, або майже третина всіх робочих місць у світі, ймовірно, буде змінена за допомогою технологій в наступному десятилітті. За оцінками Всесвітнього економічного форуму, до 2022 року у великих країнах буде створено 133 мільйони нових робочих місць для задоволення потреб четвертої промислової революції.

Водночас економічні та демографічні зрушення надають додатковий тиск на робочу силу сьогодні. По мірі того як ми вступаємо в нове десятиліття, що Організація Об'єднаних Націй і інші назвали це "десятиліттям доставки". Для важливих переходів до більш стійкого миру, ми повинні також зосередитися на досягненні справедливого, всеосяжного прогресу в справі оснащення і забезпечення можливості для процвітання народів на робочих місцях майбутнього.

Як ми можемо гарантувати, що люди у всьому світі не залишаться позаду? Ми повинні об'єднатися - уряду, бізнес і суспільство - щоб забезпечити освіту, навички і робочі місця, принаймні, для одного мільярда людей до 2030 року.

У міру розвитку робочих місць будуть розвиватися навички, необхідні для виконання роботи. Очікується, що до 2022 році в середньому відбудеться зміна 42% основних навичок.

Є явна ціна бездіяльності. Твитнуть Поделиться

За оцінками Accenture, нездатність задовольнити потреби в робочій силі нової технологічної ери в країнах G20 може піддати ризикам 11,5 трильйона доларів ВВП в наступному десятилітті.

Людська ціна нескінченно гірша. Твитнуть Поделиться

Щоб домогтися значного прогресу в справі відновлення миру, особливо важливо зосередитися на найбільш швидкозростаючі професії майбутнього, пропонують організатори ВЕФ. У новому звіті Всесвітнього економічного форуму говориться, що значне зростання робочих місць буде забезпечений в семи професійних областях: догляд, інженерія і хмарні обчислення, маркетинг, даних і штучний інтелект, зелені робочі місця, люди та культура, а також керівники спеціалізованих проєктів.

Є поширена помилка, що нам всім потрібно розвивати високотехнологічні або наукові навички, щоб досягти успіху. Однак, в той час як людям буде необхідно працювати з технологіями, ми також бачимо зростаючу потребу в людях для розвитку спеціалізованих навичок взаємодії один з одним. До них відносяться креативність, співпраця та міжособистісна динаміка, а також навички, пов'язані зі спеціалізованими продажами, кадрами, доглядом та освітою.

Багато з цих швидкозростаючих робочих місць зараз не забезпечені. Це дає можливість більшості тих, хто знаходиться в найбільш схильних до ризику позиціях. Проте, оскільки 70% таких працівників потребують пошуку нових можливостей за межами своєї нинішньої галузі, такі переходи також вимагають більш досконалих систем соціального захисту і більш суворих зобов'язань з боку приватного сектора.

На додаток до інноваційних політичних рішень і діловим зусиллям по перепідготовці та підвищенню кваліфікації для своїх працівників, співпрацю між державним і приватним секторами необхідно для просування нового порядку денного, яка дає людям ресурси та інструменти, необхідні для поліпшення їх життя.

Цей акцент на перепідготовку та забезпечення готовності до працевлаштування в майбутньому буде сприяти підвищенню соціальної мобільності, що є ключовим фактором зниження нерівності. Згідно з новим звітом, поліпшення глобальної соціальної мобільності всього на 10% прискорить економічне зростання майже на 5% протягом наступного десятиліття.

Організатори ВЕФ працюють з урядами, бізнесом і громадянським суспільством, щоб узгодити нові метрики, нові моделі фінансування, нові методи ведення бізнесу, нову державну політику, щоб люди володіли навичками для виконання своїх завдань і реалізації потенціалу.

Якщо ми нічого не зробимо, наша теперішня криза професійних навичок тільки посилить зростаючий розрив між багатими та бідними у світі. Твитнуть Поделиться

В такому світі буде неможливо досягти миру, екологічної стійкості або процвітання, наголошують організатори.

Настав час для революції перенавчання. Твитнуть Поделиться

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі