У КМДА нагадали про санкції комунальних боржників

Поділитися
У КМДА нагадали про санкції комунальних боржників У Києві 5% мешканців не платять за послуги ЖКГ © vashgolos.net
При наявності боргу в 3 тисячі доларів у боржника можуть відібрати майно.

У Київській міській державній адміністрації попередили злісних неплатників про ймовірні наслідки в результаті систематичної несплати послуг ЖКГ. Серед таких санкцій назвали заборону на виїзд за кордон і арешт майна.

У КМДА зазначили, що близько 5% споживачів систематично не сплачують рахунки за компослуги.

"Ми систематично інформуємо споживача про наявність боргу, надсилаємо повідомлення, дзвонимо. Адже через сусіда-боржника страждає весь будинок, який не підключають до послуги. Ми намагаємося вирішити питання в досудовому порядку, але якщо вже справа дійшла до суду, то наслідками для споживача може стати арешт майна і заборона виїзду за кордон", – заявив генеральний директор комунального концерну "Центр комунального сервісу" Андрій Щербина.

Чиновник підкреслив, що за рішенням суду боржник повинен сплатити судові витрати у розмірі 1,9 тис. грн. Крім того, крім основного боргу нараховується 3% річних за кожну послугу, а також втрати від інфляції.

Борг буде стягуватися в примусовому порядку шляхом списання коштів з рахунків споживача.

"У разі відсутності у боржника коштів та цінностей, достатніх для задоволення вимог, стягнення невідкладно накладається на майно за умови перевищення суми боргу у 83,46 тис. грн", – розповів Щербина.

Раніше повідомлялося про те, що Кабінет міністрів України планує виплачувати фінансову підтримку тим українським сім'ям, які витрачають на оплату комунальних послуг більше 15% своїх доходів. Також у листопаді в платіжках більше не будуть відображати суму субсидії та наявність пільг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі