У країни ЄС можуть експортувати продукцію понад 300 українських підприємств

Поділитися
У країни ЄС можуть експортувати продукцію понад 300 українських підприємств Велика частина, наприклад, харчової продукції - сировина
Право на експорт продуктів є, але асортимент ще не занадто великий.

В країни Європейського Союзу мають право експорту 333 українських підприємства, з яких 153 підприємств-виробників продукції для споживання людиною, 180 - підприємств-виробників нехарчової продукції. Однак, незважаючи на досить великий обсяг експорту, спектр, наприклад, харчових продуктів, що поставляються в ЄС, не занадто великий. Велика частина з них - сировина.

Про це повідомила т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час презентації результатів роботи у 2019 році, передає УНН.

За її словами, із зазначеної кількості підприємств-виробників продукції для споживання людиною більшість (72 підприємства) мають право експорту до ЄС меду, 27 – рибних продуктів, 22 – молочних продуктів, 17 - равликів охолоджених, 8 - м'яса птиці та м'ясних продуктів, 4 - яєць та яєчних продуктів, по одному – кишкової сировини та колагену.

"Україна на сьогодні є однією із найбільших виробників та експортерів сільськогосподарської продукції. Ми виробляємо практично всі товарні позиції тваринницької та рослинницької продукції, яка експортується на міжнародні ринки, і вона викликає довіру у закордонних споживачів", - повідомила Ольга Шевченко.

Раніше повідомлялося, що Україна значно підвищила експорт продукції агропромислового комплексу. Про це говорять дані останнього часу. У січні 2020 року експортовано продукції АПК на суму майже 2 млрд. доларів.

Цифри оприлюднило міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства в Facebook.

За даними ДФС у січні 2020 року Україна поставила на зовнішні ринки сільськогосподарської продукції на 1 984 млн. дол. США, що на 14% більше ніж за відповідний період 2019 року. Зокрема, із загального експорту України частка аграрної продукції складає 48%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі