У Мінфіні бояться за майбутнє реформи держбанків

Поділитися
У Мінфіні бояться за майбутнє реформи держбанків © Андрій Товстиженко, DT.UA
Реформу особисто курує та просуває міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Міністерство фінансів стурбоване ситуацією (конфліктом через відмови НБУ узгодити більшість із вже призначених урядом членів наглядової ради державного Ощадбанку) та сподівається, що вона не вплине на реалізацію реформи та становлення незалежних наглядових рад державних банків, вільних від політичного впливу" - таку інформацію у відповідь на свій запит отримало DT.UA від прес-служби МФУ.

"Надати подальші коментарі по суті, - йдеться у відповіді, - зможемо після отримання рішення НБУ з відповідною аргументацією відмови у погодженні 5 членів наглядової ради". Поки ж у Мінфіні ознайомлені тільки із вмістом публічного повідомлення НБУ від 16.08.2019, а також заявою у відповідь наглядової ради Ощадбанку.

При цьому у відомстві зазначають, що "ця реформа вже пройшла етапи: від ідеї – концепції стратегії реформування державного банківського сектора – закону, до прозорого конкурсного відбору нових наглядових рад" (міністр фінансів Оксана Маркарова особисто її курує і просуває).

У коментарі також зазначається, що вслід за компаніями з підбору персоналу, фінальну оцінку кандидатів напрацьовувала комісія, до складу якої увійшли представники від ВР, президента і Кабміну. "Конкурс відбувся у повній відповідності з вимогами законодавства та з урахуванням рекомендацій міжнародних фінансових організацій, зокрема Світового банку, МВФ, ЄБРР, IFC, - констатується в повідомленні значне число стейк-холдерів процесу, - Спільне рішення комісії та експертів щодо кандидатів на посади незалежних членів НР Ощадбанку було затверджено Кабінетом міністрів України".

Читайте також: НБУ не погодив кандидатуру голови наглядової ради Укрексімбанку

Подробиці того, що відбувається читайте в матеріалі Юрія Сколотяного "Реформена перезаморозка" в "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі