У Мінфіні запевняють, що трирічна програма МВФ стане останньою

Поділитися
У Мінфіні запевняють, що трирічна програма МВФ стане останньою У Мінфіні мають намір завершити до кінця трирічну програму МВФ
Міністр фінансів підкреслила, що в економіки країни через три роки є всі шанси стати самодостатньою.

Україна зможе відмовитися від необхідності в нових програмах Міжнародного валютного фонду (МВФ) після завершення нової трирічної програми, вважає міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Ця програма на три роки - ми її всередині називаємо "остання програма", з якої ми не вийдемо напівдорозі, а завершимо. І продовжимо нашу співпрацю з Фондом як країна, яка не потребує нового кредитування", - сказала Макарова в ефірі "Свободи слова" в понеділок пізно ввечері.

Міністр фінансів підкреслила, що в економіки країни через три роки є всі шанси стати самодостатньою."В України є реально всі шанси в цей раз через три роки стати абсолютно самодостатньою. Якщо подивитися на 2019-2021 роки, то на них потрапляють піки виплат і обслуговування боргів, частина яких були накопичені раніше. Ми зробили роботу над помилками: що не так з боргом... А на сьогодні ми значно скорочуємо борг до ВВП, а з іншого боку - робимо все для зростання економіки", - пояснила Маркарова.

"Ці два паралельних процеси дозволять через 2-3 роки побачити абсолютно іншу економіку", - вважає міністр фінансів.

Як повідомлялося, Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості (Staff Level Agreement) про нову програму співпраці. Про це рішення було оголошено в ході телефонної розмови директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої і президента України Володимира Зеленського.

Проте пізніше представник Фонду Джеррі Райс заявив, що остаточне утвердження програми МВФ для України буде залежати від виконання попередніх умов.

Зокрема, в МВФ чекають рішення судів щодо "Приватбанку". Докладніше про те, як баталії навколо "Приватбанку" впливають на співпрацю з МВФ, читайте в статті Юлії Самаєвої "Час рубати!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі