У МОП рекомендують Україні не запроваджувати накопичувальну пенсійну систему

Поділитися
У МОП рекомендують Україні не запроваджувати накопичувальну пенсійну систему © Андрій Товстиженко, DT.UA
Введення накопичувальної пенсійної системи не вирішить проблеми державної пенсійної системи, але може створити нові проблеми.

В Міжнародній організації праці (МОП) поки не рекомендують Україні вводити пенсійну систему другого рівня, тобто накопичувальну. Про це йдеться в доповіді старшого спеціаліста з питань соцзахисту Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи Кенічі Хиросе, який представлений був сьогодні, 24 жовтня, на тристоронньому "круглому столі" "Майбутнє пенсійної системи в Україні" в Києві.

"Україні не рекомендується введення пенсійної системи другого рівня", - йдеться в доповіді.

Серед причин такого висновку - поточна ситуація на світовому ринку і в Україні є несприятливою для приватизації пенсійної системи. Як зазначається, введення другого рівня не вирішить проблеми державної пенсійної системи (солідарної), але може створити інші проблеми.

МОП також підкреслюють необхідність детально вивчити досвід інших країн, щоб не повторити їх помилок, а також провести інформування громадян про те, як працює другий рівень пенсійної системи, удосконалити норми дотримання законодавства та збору внесків.

Крім того, Хиросе торкнувся діючої солідарної системи, зазначивши вкрай низьку ставку єдиного соціального внеску в Україні.

Раніше міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявила, що в короткостроковій перспективі накопичувальна пенсійна система вводитися не буде.

Повідомлялося, що в третьому кварталі розмір середньої пенсії зріс на 14 грн. А пенсія за віком збільшилася і зовсім на 7 грн. Тобто, фактично, в 2019 році розмір пенсії не змінився порівняно з минулим роком.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі