У МВФ пов'язали переговори про співпрацю з Україною з виборами до Верховної Ради

Поділитися
У МВФ пов'язали переговори про співпрацю з Україною з виборами до Верховної Ради Представник МВФ нагадав умову для повернення до переговорів про співпрацю з Україною © imf.org
Представник Фонду прокоментував заяву представника адміністрації Зеленського про можливості затвердження нової програми вже в цьому році.

Міжнародний валютний фонд не збирається вести переговори з офіційним Києвом про продовження співпраці до завершення виборів Верховної Ради. Так в МВФ прокоментували недавню заяву заступника глави Адміністрації президента України Олексія Гончарука про можливість підписання нової програми співпраці з МВФ вже до кінця цього року.

"Ми чекаємо завершення виборів перед тим, як рухатися вперед", - заявив офіційний представник Фонду Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні в четвер, 13 червня.

Він нагадав, що в травні місія МВФ працювала в Києві та провела "початкові дискусії" з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

У травні місія МВФ покинула Київ, повідомивши про готовність обговорювати відновлення співпраці з Україною тільки після виборів і формування нового уряду, а також за умови продовження розпочатих раніше реформ.

Секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що відмова МВФ надавати Україні два запланованих на 2019 рік транші нібито не пов'язані з рішенням президента Володимира Зеленського розпустити парламент.

У свою чергу, в дослідженні JP Morgan зазначалося, що сфокусованість української влади на майбутніх парламентських виборах не дозволить країні виконати умови МВФ к 2019 році, а значить, і отримати транші за програмою stand-by.

21 грудня Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці stand-by з МВФ у розмірі SDR 1 млрд (близько 1,4 млрд доларів), завдяки чому міжнародні резерви країни зросли до 20,1 млрд доларів. Всього програма розрахована 3,9 млрд доларів США макрофінансової допомоги. І ще два таких само транші Україна могла отримати влітку і восени-взимку 2019 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі