У держбюджет-2020 заклали 4,4 млрд гривень на кредити в рамках земельної реформи — Маркарова

Поділитися
У Міністерстві фінансів розробляють фонд часткового гарантування кредитів.

У новий Державний бюджет України на 2020 рік заклали 4,4 млрд гривень на підтримку кредитування в рамках земельної реформи, повідомляє міністр фінансів України Оксана Маркарова.

"Вже через кілька годин Верховна Рада буде розглядати земельну реформу. Її суть - навести порядок в кадастрах, звести всі реєстри та впорядкувати земельні відносини", - написала міністрка у Facebook.

Макарова також зазначила, що аграрний сектор - один з найбільш конкурентних секторів, а земельна реформа-одна з ключових реформ і Президента, і уряду.

"Ми заклали в представлений бюджет 4,4 млрд грн на підтримку кредитування в рамках земельної реформи. Мінфін і Мінекономіки розробляють з міжнародними партнерами інший інструмент - фонд часткового гарантування кредитів. Тобто в бюджеті будуть кошти на часткове забезпечення тіла кредиту. Це дозволить більш активно залучити банки в процес кредитування придбання землі, тому що зменшить ризики для банків видачі позик", - повідомила Маркарова.

Раніше президент Володимир Зеленський запевнив, що землю в Україні зможуть купувати лише українські громадяни. Іноземці зможуть купувати земельні ділянки лише у випадку, якщо про це українці проголосують на всеукраїнському референдумі.

Зазначимо, що за даними соціологічних досліджень більше половини населення України підтримують запровадження ринку землі в країні, однак 69% проти надання дозволу іноземцям купувати землю коли-небудь. Однак згідно з планами Кабміну, у першу чергу право на купівлю землі отримають українці, а для іноземців ринок відкриють через 4 роки.

Детальніше про реформу ринку землі читайте в статті "Земельна реформа чи вибоїстий шлях в далеке минуле" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі