У Польщі виявили нове забруднення російської нафти

Поділитися
У Польщі виявили нове забруднення російської нафти © tsargrad.tv
Прокачування нафти відновили сьогодні вранці.

Нове забруднення нафти хлорорганікою було зафіксовано вчора, 19 червня, на ділянці трубопроводу "Дружба" з Білорусі в Польщу. Про це повідомляє російське агентство РБК з посиланням на компанію "Транснефть".

Наголошується, що перевищення норм по хлорорганіці було виявлене після проведення аналізу на приймально-пропускному пункті Адамова застава, через який нафта надходить у Польщу. Точкова проба показала перевищення в 60 ppm (частинок на мільйон).

Вчора ввечері прокачування нафти по цій ділянці, що контролює польський оператор PERN, було припинене, відзначає видання.

Прокачування відновили вранці 20 червня, оскільки проба, взята ввечері напередодні, о 18:00, показала вже 4 ppm.

В "Транснафти" повідомили, що "зі слів білоруських колег", ймовірною причиною короткочасного підвищення концентрації хлорорганічних сполук стало автоматичне включення системи розгойдування дренажних ємностей на нафтоперекачувальній станції Кобрин в Білорусії. Об'єм забрудненої нафти, що потрапила в трубопровід Мозир-Адамова Застава, оцінили приблизно в 20 м3.

Раніше Росія погодилася компенсувати витрати за поставки "брудної" нафти. Міністр енергетики Росії Олександр Новак оцінив збиток від забруднення нафти в 100 мільйонів доларів.

Білорусь 21 травня зняла заборону на експорт нафти в Україну. А "Укртранснафта" відновила постачання нафти в країни ЄС. Детальніше про історію з російською нафтою читайте в статті Сергія Куюна "Зіпсована "Дружба" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі