У штабі Зеленського розійшлися в думках щодо аудиту НБУ

Поділитися
У штабі Зеленського розійшлися в думках щодо аудиту НБУ Порошенко закликав Зеленського особисто позначити позицію щодо Нацбанку й інших важливих питань © Прес-центр НБУ
Данилюк визнав успішність реформи Національного банку.

Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк, який став членом виборчого штабу Володимира Зеленського, заявив, що не бачить необхідності в додатковому аудиті Національного банку. За словами екс-глави Мінфіну, він вважає реформу НБУ вдалою, а сам регулятор - незалежним.

"Це дуже велике досягнення за останні роки, що Національний банк став незалежним. І зараз він на багато менше залежний від політичних рішень, ніж це було п'ять років тому", - заявив Данилюк в ефірі телеканалу ICTV увечері в понеділок, 15 квітня.

Коментуючи можливість додаткового аудиту, представник штабу Зеленського вказала на необхідність керуватися законодавством, яким це питання врегульовано.

"Мені важко це коментувати, я не бачу в цьому сенсу", - відповів Даніюк на питання про додатковий аудит.

Президент України Петро Порошенко, який також перебував у студії, нагадав, що, згыдно з законом, незалежний аудит НБУ проводиться щорічно. І його здійснюють компанії з "Великої четвірки" аудиторів.

Питання про аудит Нацбанку Данилюку поставили у зв'язку з недавньою заявою політтехнолога Зеленського Дмитра Разумкова, котрий заявив про плани кандидата провести аудит НБУ, на основі якого можуть бути прийняті кадрові рішення.

Порошенко звернув увагу на відсутність єдиної позиції в штабі Зеленського з важливих питань й у черговий раз закликав опонента позначити її особисто.

"Одні члени штабу кажуть, що потрібен аудит. Інші, що не потрібен. Одні кажуть, що Україна повинна йти в НАТО, інші - дружити з Росією. Це... викликає недовіру", - обурився президент.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада затвердила призначення Якова Смоліяголовою НБУ. Його кандидатуру підтримали 247 депутатів. Контракт зі Смолієм підписано на сім років.

Депутати також заслухали звіт голови Національного банку Валерії Гонтаревої та звільнили її з посади. За відставку проголосували 342 парламентарі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі