У синів відомих регіоналів у Лас-Вегасі вкрали по мільйону доларів

Поділитися
У синів відомих регіоналів у Лас-Вегасі вкрали по мільйону доларів © nashigroshi.org
Ігор Єфремов і Дмитро Тихонов вклали в інвестиційні фірми у США по одному мільйону доларів, проте ці гроші не повернулися.

Заступник голови Луганської ОДА Едуард Лозовський, сини відомих регіоналів Ігор Єфремов, Дмитро Тихонов, а також жителька Луганська Світлана Іванова вимагають від інвестиційного менеджера Василя Оксенюка з Лас-Вегаса повернути 5,1 млн доларів, які він отримав від них для вкладення в економіку США. Про це стало відомо з матеріалів судового позову "Лозовський проти Оксенюка" (штат Невада).

У 2006 році Лозовський з допомогою Оксенюка створив у США фірму TBM Holdings, яка стала власником усіх українських активів Лозовського. Як з'ясував суд, під час створення Лозовський на вимогу Оксенюка сплатив 750 тис. доларів зайвих коштів. Окрім того, Лозовський втратив ще один мільйон доларів на операції, яку запропонував інвестменеджер, пишуть "Наші гроші".

Оксенюк переконав луганчанина передати йому 10% власності TBM Holdings, а потім викупити цю частину за мільйон доларів для того, щоб показати високу ціну майбутніх акцій підприємства на американському фондовому ринку. Однак ці гроші він також не повернув, у результаті чого борг Оксенюка перед Лозовським досяг 1,75 млн доларів.

У той же час Оксенюк порадив Лозівському знайти інших інвесторів з України, і луганчанин порекомендував Ігоря Єфремова, Дмитра Тихонова і Світлану Іванову. Ті вклали в інвестиційні фірми Оксенюка 3,1 млн доларів (кожен по одному мільйону, Єфремов - 1,1 млн), однак ці гроші також не повернули.

В кінці 2012 року суд постановив повернути гроші українцям, однак Оксенюк спочатку повідомив, що у нього вкрали доступ до рахунків в латвійському банку, а згодом - що цей рахунок взагалі закрито.

Останнє судове засідання щодо виконання рішення мали винести 6 лютого. В цей день Оксенюк повинен був повідомити, чи вдалося йому вирішити проблеми з рахунком. Станом на сьогодні гроші не повернуто. !zn

Читайте також:

"Юра Єнакіївський" будує власне "Межигір'я" - найбільший маєток в Конча-Заспі

Бізнес-імперія Клюєвих налічує більше 70 компаній в Україні, пов'язаних з австрійськими холдингами (інфографіка)

Броварські депутати подарували бізнесменові-учаснику списку Forbes річний бюджет міста і 96 га землі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі