У США офіційно підтвердили появу портрета жінки на купюрі в $ 20

Поділитися
У США офіційно підтвердили появу портрета жінки на купюрі в $ 20 Гаррієт Табмен боролася проти рабства в США
Також будуть змінені купюри в $ 5 і $ 10.

На американських банкнотах номіналом 10 і 20 доларів з'являться портрети жінок. Про це в ході спеціального брифінгу заявив міністр фінансів США Джейкоб Лью.

"Я радий заявити, що вперше більш ніж за 100-річний період на купюрі з'явиться портрет жінки – Гаррієт Табмен на банкноті в $ 20", – сказав він.

Міністр також підтвердив інформацію про зміни в банкнотах в $ 5 і $ 10.

Лью розповів, що в минулому році він оголосив про намір розмістити жіноче обличчя на 10-доларовій купюрі, чим ініціював обговорення ролі жінки у розвитку демократії в усій країні. За його словами, він одержав величезну кількість відгуків, безліч обговорень пройшло у всіх куточках країни.

Пропонувалося, у тому числі спеціально для такої банкноти придумати нову – 25-доларову.

Гаррієт Табмен - афроамериканська активістка, яка виступала проти рабства в США. На новій 20-доларовій банкноті зображення Табмен замінить портрет сьомого президента США Ендрю Джексона.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України з 11 квітня вводить в обіг обновленную банкноту номіналом 500 гривень зразка 2015 року.

При цьому НБУ вирішив використовувати український льон у виробництві паперу для друку гривневих банкнот. Їм буде замінено частину бавовняного сировини, яка сьогодні є в її складі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі