У судах розглядається рекордна кількість справ, пов'язаних з НБУ, Приватбанком та Коломойським

Поділитися
У судах розглядається рекордна кількість справ, пов'язаних з НБУ, Приватбанком та Коломойським На всі суди доводиться витрачати багато часу і енергії
Взаємовідносини між фігурантами справ нагадують гойдалки, що розгойдуються: то в один, то в інший бік

НБУ має рекордну кількість судових справ, які мають відношення до Приватбанку. Але більшість з них знаходиться ще на першій стадії розгляду.

В українських судах розглядається понад 270 справ, пов'язаних з Приватбанком, в яких фігурує Національний банк України. Про це повідомили в НБУ.

"Національний банк України є відповідачем по 149 справах та позивачем у 129 справи в українських судах, пов'язаних з Приватбанком. Переважна більшість зазначених судових позовів ще розглядаються в судах першої та апеляційної інстанцій", - повідомили в НБУ.

Також очікується розгляд по суті позову з рефінансування Приватбанку в швейцарському суді.

"Крім того, у Першій інстанції Суду Республіки і Кантону Женеви з 18 грудня 2018 року розглядається позов Національного банку проти одного з колишніх акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського з метою стягнення заборгованості як з фінансового поручителя перед Національним банком за особистим поруками, наданими в 2016 році п'яти договорами про надання кредитів рефінансування Приватбанку. Фактично він взяв на себе особисті зобов'язання по погашенню заборгованості банку перед Національним банком, яка на сьогодні становить близько 9 млрд. грн. І. в. Коломойський не виконав жодного з цих зобов'язань перед Національним банком. Розгляд швейцарським судом цієї справи по суті ще не відбувся", - повідомили в НБУ.

Нагадаємо, НБУ виграв у Верховному Суді спір з компанією, підконтрольна Коломойському.

Повідомлялося, що Верховний суд підтвердив правоту Приватбанку в суперечці з ЗАТ "Ерлан" (ТМ "Біола"). При цьому ВС підтримав правову позицію Приватбанку в суперечці з майновим поручителем за кредитом рефінансування НБУ ЗАТ" Ерлан ", який намагався розірвати іпотечний договір і вивести з-під застави майно.

Детальніше про судові процеси навколо Приватбанку читайте в статті Юлії Самаєвої "Схема Optima" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Про стан Приватбанку читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Фінансовий директор Приватбанку Ганна Самаріна: "Враховуючи можливі наслідки шторму, бурю краще не піднімати" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі