У Зеленського визначилися з відповідальним за переговори з МВФ

Поділитися
У Зеленського визначилися з відповідальним за переговори з МВФ Данилюк представляє президента України на переговорах з МВФ © Міністерство фінансів України
Зміна влади не вплине на взаємини з Фондом – Герус.

Екс-міністр фінансів Олександр Данилюк став представником президента України на переговорах з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це повідомив представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус.

"Такими питаннями займається Олександр Данилюк, колишній міністр фінансів, дуже досвідчена людина. Він неодноразово вів переговори з МВФ, він на цьому дуже компетентний та професійний, тому за цим напрямком все спокійно", - сказав Герус.

Він нагадав, що співпрацю з МВФ регламентовано меморандумом, і зміна влади в Україні не вплине на взаємини з Фондом.

"МВФ практично ніколи не фокусується на окремих кадрових питаннях, тому що якби МВФ прив'язувало свою співпрацю до певних кадрів, то, напевно, у нас було б мало траншів", - сказав Герус.

Нагадаємо, що вчора в Україні почала роботу місія МВФ. Фонд повинен оцінити українські реформи, які уряд зобов'язаний провести в рамках програми співпраці. За результатами оцінки МВФ вирішить, чи надавати Україні черговий транш.

У дослідженні JP Morgan зазначалося, що сфокусованість української влади на майбутніх парламентських виборах не дозволить країні виконати умови МВФ в 2019 році, а значить, і отримати транш за програмою stand-by.

У МВФ назвали перелік реформ, необхідних для виконання в Україні. Це земельна реформа, приватизація держпідприємств, анулювання контролю цін на газ, реформа податкової та митної служб.

Очікувалося, що місія МВФ приїде до Києва з робочим візитом у травні. Місія буде проводити ревю програми. За результатами перегляду програми stand-by в травні і листопаді очікується надходження двох траншів по $ 1,3 млрд кожен.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі